Upcycling! er det en bjergetape i Tour de France?

Nej, upcycling er ikke en bjergetape i Tour de France. Og nej, det har intet og gøre med at cykle op ad. Faktisk har det ikke særlig meget med cykelløb at gøre – og dog!

Upcycling kan sammenlignes med genbrug og betyder, at emballager og udtjente produkter anvendes på nye måder – man kan sige at de får nyt liv!

Hjemme hos os er der gået sport i at dekorere og finde nye anvendelsesmuligheder til gamle dåser, flasker, syltetøjsglas, toiletruller, garnrester m.m. Yes, you name it! alt kan bruges. Det startede faktisk allerede da jeg var 14, hvor alle mine skolebøger blev bundet ind i avispapir.

billedserie til indlæg2

Vi har brugt vores gamle skotøjsæsker til at holde styr på alle de små praktiske ting i hverdagen – såsom pensler, maling, tudser, lim, sakse, tape, gavebånd osv. Æskerne nærmer sig de 15 år og er stadig fuld funktionsdygtige – og aldeles uundværlige. Samtidig er æskerne farverige og pynter op i en ellers ret så kedelig gang.

Den nyeste trend er at rengøre og pynte store, små, tykke og tynde flasker. Nogle er farverige og andre er klassiske, men én ting har de alle tilfælles – de er utrolig smukke, og der er én til ethvert hjem.

billedserie til indlæg

Du kan købe flaskerne her 

For et par år siden stødte jeg på hudplejeserien, Kalahari, og har siden været fuldstændig solgt til denne lækre serie. Og hvorfor begynder jeg så at blande hudpleje ind i et indlæg omkring upcycling? Jo det gør jeg af flere grunde. Først og fremmest så er serien parabenefri og består udelukkende af naturens reneste ingredienser, med vægt på bæredygtig produktion. Derudover opfordrer Kalahari os alle til at beskytte miljøet og genbruge de smukke emballager som Kalahari produkterne kommer i til fx solbrilleetui, penalhus, eller hvad du nu kan finde på – for det er jo kun vores fantasi der sætter grænserne.

Jeg bruger de smukke Kalahari emballager til urtepotter, smykkeskrin, gaveæsker og beholdere til alle mulige små dimser. Smart, ikke?

billedserie til indlæg3

Se Kalahari’s lækre produkter her

Og hvad har alt det her så med cykling at gøre? Egentlig ikke så meget, men hvis du lader bilen stå og tager cyklen skåner du miljøet og styrker kroppen. Det er ikke upcycling, men det er god stil. 

God sommerdag til alle 😉

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s